Udgivet i Indretning, Bolig & Livsstil

5 tips til indretning af kontoret

Af Klæbesøm.dk

Uanset om det er på en ekstern arbejdsplads eller hjemmekontoret, så gør den rette indretning mere, end de fleste tror, når det kommer til dagligt velbefindende. De fleste mennesker tilbringer størstedelen af deres tid på arbejdspladsen, så omgivelserne skal være behagelige og fylde dig med ro og energi til dagen.

I den her artikel får du 5 gode råd til, hvordan du bedst muligt kan indrette dit kontor, uanset hvor mange eller få muligheder, du tror, du har. Det tager kun et kort øjeblik at læse med, men du vil opdage, at alle rådene er lette at overkomme og kan bruges i alle sammenhænge – også udenfor kontoret!

Køb en god kontorstol

De fleste, der arbejder på kontor, bruger meget af tiden ved et skrivebord. Det er fristende ikke at bruge så mange penge på udstyr til kontoret, når det ikke ligger i din egen bolig, for det er jo bare arbejdspladsen!

Det er en tankegang, mange kommer til at fortryde i det lange løb. Et ordentligt skrivebord og en god kontorstol kan nemlig redde din krop fra slid, der kommer af at sidde stille i dårlige stillinger i lange perioder.

Du kan finde et stort udvalg af kontorstole på iStol.dk. Det betaler sig at købe en god kontorstol, også selvom din arbejdsplads ikke vil købe den selv. Brug pengene på dig selv og hjælp din krop med at udholde det hårde arbejde. For ja, selvom man sidder stille, er det hårdt for kroppen.

Se efter en ergonomisk kontorstol, der støtter kroppen de rigtige steder. Og husk, at det er vigtigt at rejse sig op og strække kroppen med jævne mellemrum!

Brug klæbesøm til at hænge plakater op

Hvide vægge kan hurtigt blive sterile og deprimerende at kigge på, men på kontoret er det ikke altid muligt, eller overhovedet ønsket, at hænge malerier eller kunst op. Men plakater i ramme kan skabe den gyldne mellemvej!

Rammen er vigtig, for en plakat hængt direkte på væggen vil se umoden og useriøs ud. Men hvad så, hvis du ikke kan eller må bore i væggen? Det er her, klæbesøm kommer ind i billedet.

Klæbesøm er et fantastisk alternativ til at skrue i væggen. De små anordninger klistrer stærkt og hænger fast på væggen, uden at ødelægge tapetet – hvis du altså er forsigtig, når du tager dem ned igen. Det er en fremragende løsning, som kan hjælpe dig med at få flere farver ind på kontoret uden det store besvær.

Husk at læse vejledningen på de valgte klæbesøm, inden du hænger op, og vær sikker på, de har en bærekapacitet, der kan overkomme ramme og billede. Ellers kan du få dig en træls overraskelse eller en pludselig rigtig dårlig dag, når du mindst venter det.

God feng shui på kontoret

Hvis du har frihed til at rykke om på dit kontor, kan du overveje at undersøge feng shui. Feng shui er en filosofisk idé om indretning, der skal få energien til at flyde bedre gennem lokalet og gøre det mere behageligt at være i.

Det kan lyde som et uoverkommeligt koncept, men de simple idéer er faktisk nemme at implementere. Én af de grundregler, du kan bruge på kontoret, er aldrig at sidde med ryggen til et vindue. Ud over, at det vil genere på skærme, vender du også ryggen til lyset, og alting vil føles lidt mørkere og henlagt i skygger – din egen skygge.

På kontoret skal der været åbent og harmonisk, så det er til at trække vejret. Sørg for, der ikke er noget, der blokerer døren – eller ikke visuelt. Alt efter kontorets layout er det nemt at have en reol, der stikker lidt ud og skygger for døren, eller en plante, der står lidt i vejen.

Hvis du har mere end ét skrivebord på kontoret, og måske gerne vil dele det lidt op, kan du og din kollega overveje at dele rummet op med en rumdeler. Bare sørg for, ingen af jer bliver blokeret fra naturligt lys.

Tilføj liv og farver for en bedre arbejdsmoral

Liv og farver kan gøre en kæmpe forskel på kontoret. I stedet for sort, grå og hvid kommer der mere energi ind, som hjælper med at holde humøret oppe.

Det er ganske nemt at få de to ting ind, og kan gøre blandt andet med farverige plakater på væggene eller mere livligt kontorinteriør. Det kan være noget så simpelt som kuglepenne i flere farver en mørke og neutrale, eller små dekorationer, som gør kontoret mere hyggeligt, hjemligt og personligt.

Planter kan gøre en stor forskel men er noget, mange er bange for. For hvem skal passe den i ferierne? Hvem har tid til at passe den i arbejdstiden?

Det grønne får naturen ind på kontoret, så det føles mindre klinisk. Ikke alle planter kræver det store, og du kan faktisk få nogle, der sagtens kan klare sig uden dig i flere måneder af gangen. Et pengetræ, for eksempel, er en nem sukkulent, der bare skal stå med en jævn temperatur, og paraplyplanten kan vokse sig stor og flot – men begge kræver ikke meget vanding og kan sagtens klare at blive glemt i en måned eller to.

En god skærm holder dig sund

Det lyder måske selvmodsigende at sige, at en god skærm holder dig sund, for mange har en idé om, at skærme ubetinget er dårlige for os. Og selvom dét ikke er helt forkert, kan du hjælpe dig selv ved at få fat i en ordentlig én.

En ordentlig skærm er stor nok til, at du kan læse på den uden problemer. Det kan også være en fordel at have to, hvis du ofte skal læse mails og løse opgaver på samme tid. Det kan også være, du skal finde en skærm med filter, der gør lyset nemmere at se på.

Når det kommer til skærme på arbejdspladsen, bør der ikke spares for mange penge. En god, funktionel skærm med det rigtige lys, den rigtige størrelse og den rigtige højde, kan være afgørende for din trivsel i arbejdstiden.

Din skærm spiller sammen med skrivebordet, kontorstolen, tastaturet og musen for dit generelle velbefindende, og derfor skal de fem ting have det største fokus. Ergonomi er et nøgleord, du bør se efter, men find også gerne anmeldelser og undersøg på ordentlig vis, hvilke modeller vil være de bedste muligheder for dig.

Find det du mangler på klæbesøm.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 46 produkter fra mere end 14 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 69 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-19 08:45:42.

3
Produkttyper
46
Produkter
3
Brands
14
Forhandlere
69
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.